Reisduur minimaal 10
Reisduur maximaal 10
Afkoop eigen risico Nee
Navigatie meehuren Nee
Reisnaam ROYAL FJORD NORWAY
Reistype Individuele reis
Voorovernachting Ja
Naovernachting Ja
Eenpersoonskamer Ja
Tweepersoonskamer Ja
2 persoons gescheiden bedden Ja
Driepersoonskamer Nee
3 persoons gescheiden bedden Nee
Huurmotoren Nee
Motortransport Nee
Bootovertocht Ja
Slaaptrein Nee

“powered by nature” Print Friendly, PDF & Email

Motorreis ROYAL FJORD NORWAY (NO) / 10 dagen

Hoe luxe wil je het hebben? Als de Classic Fjord Norway niet luxe genoeg is, dan is deze Royal Tour je op het lijf geschreven. De routes zijn t.o.v. de Classic Tour vrijwel identiek. Het verschil zit 'm in de hotels. Overnachten doe je vorstelijk: merendeels in viersterrenhotels en bijna altijd met fjordzicht! Paswegen kronkelen vanaf zeeniveau steil omhoog en voeren over onmetelijke hoogvlakten. Vervolgens daal je met de nodige hairpins af naar een van de reisdoelen: de Geiranger fjord, die op de wereld erfgoedlijst van Unesco staat. Minstens zo indrukwekkend zijn de vele andere wegen door dit, door water en ijs gevormde, land. Ze wisselen van glooiende stuurwegen langs de vele fjorden, tot grillige bergwegen vlak langs de vele gletsjers. Deze gletsjers stromen soms wel tot aan de rand van de straat...

Boek deze reis

Vrijblijvende aanvraag

Vraag de brochure aan 

Tourinfo

Tourinformatie

Boekbare periode: midden mei t/m eind september.
Type reis: rondreis met meerdere hotels.
Afstand Utrecht - Hirthals: 950 km.
Dagetappes: 220 - 400 km met meestal de keuze uit meerdere dagetappes van verschillende lengte.

Optioneel

Om de heenreis naar Noord-Denemarken te overbruggen, biedt THAT Motortours je de gelegenheid om in Noord-Duitsland (regio Flensburg) een stopover op basis van logies en ontbijt te boeken. Reis je met een auto en trailer naar het noorden, dan mag je bij boeking van een stopover de auto en trailer tot aan het eind v.d. reis gratis op het parkeerterrein van het stopoverhotel laten staan, Via een toeristische aanrijroute kun je de dag daarna ontspannen met je motor naar Hirthals toeren...
Voor de thuisreis bieden we een stopover aan halverwege Hamburg en Bremen.
Daarnaast is er de mogelijkheid om een auto + trailer in Hirthals bewaakt (videobewaking) te parkeren. De parkeerkosten voor 10 dagen auto + trailer bedragen € 84,-.
Extra rustdagen in Brekkestranda, Balestrand, Geiranger, Skei en Eidlfjord. Hiervoor worden (buiten de overnachtingskosten) geen extra kosten in rekening gebracht.
Verder bestaat er de mogelijkheid tot verlening van de reis met een tussenstop bij de Preikestolen (prijs op aanvraag).

Inclusief

7 Hotelovernachtingen op basis van halfpension.
Veerbootovertocht met Fjordline (Hirthals > Bergen en Stavanger >Hirthals) met overnachting op basis van Miniluxe hut (type ML3) en ontbijt.
GPS-tracks (Garmin/TomTom). Toeristische aanrijroute vanuit Nederland.
Tourboekje met uitgebreide info over de ins and outs over de reis.
TPT: THAT Motortours Personal Tourguide >>> lees meer...

Highlights

Bergen met Bryggen, Geiranger Fjord, Dalsnibba, Urnes, Jostedalsbreen, Trollstigveien, eenzame wegen en een waanzinnig mooie natuur.

tourprofiel2

Fjord Norway 01

Programma & accommodaties

Programma 

Dag 1 Individuele heenreis naar Hirthals (Noord-Denemarken), 20:00 uur vertrek boot. Het is mogelijk om tegen een vergoeding een auto met trailer in Hirthals te parkeren.
Dag 2 Aankomst in Bergen (met een kort bezoek aan de Bryggen) > Balestrand
Dag 3 Tourdag - Guddalen - Jostefonni
Dag 4 Balestrand - Nationalpark Jostedalsbreen -  Geiranger
Dag 5 Tourdag Ørnevegen - Trollstigen – Geiranger Fjord
Dag 6 Geiranger > Skei
Dag 7 Skei > Eidfjord
Dag 8 Tourdag Folgefonna Nationalpark
Dag 9 Eidfjord > Stavanger (21:00 uur vertrek boot)
Dag 10 Aankomst in Hirthals (07:00 - 07:30 uur) en individuele thuisreis


Waarom ferryverbinding Hirthals <-> Bergen/Stavanger?

Fjordline 01 Fjordline 02 ML3 hut


Hirthals is inderdaad 400 km verder reizen dan Kiel. Toch kiest THAT Motortours bewust voor deze bootverbinding. En dit is zeker niet zonder reden. De mooiste regio van Noorwegen is zoals eerder omschreven Fjord Norway. Vanuit Oslo reis je minimaal 1 dag over relatief oninteressante (zo niet saaie) wegen, voordat je aan de rand van deze mooie tourregio bent. Neem je vanuit Oslo de ferry weer naar huis, dan dien je hier nog eenzelfde minder mooie dag bij op te tellen. Vanuit Bergen stuur je linea recta jouw vakantie binnen en geniet je vanaf de eerste meter maximaal van Fjord Norway. Ditzelfde geldt ook voor de laatste tourdag, die eindigt in Stavanger: hheerlijk sturen en ’s middags nog genieten van een terrasje in de haven van het oude "Gamle Stavanger", om vervolgens ’s avonds relaxed aan boord te gaan. Bovendien vaart Fjordline op deze routes met nieuwe/moderne schepen. It’s up to you to decide…

Accommodaties

FN basis hotelfotos001 FN luxe hotelfotos003 FN luxe hotelfotos102 RFNACCO 02 002
FN luxe hotelfotos102 RFNACCO 02 001 FN luxe hotelfotos101 ML3 hut

Ferry Fjordline: miniluxe hutten(type ML3, zie afbeelding hierboven) met douche en toilet. Voorzieningen: verschillende restaurants, 1 bistro,bioscoop, tax free shop, zonnnedek, bar, lounge.
Hotels: 1 driesterrenhotel en 3 viersterrenhotels hotels (Kviknes Hotel in Balestrand, Union Hotel in Geirangen en het Quality Hotel™ Vøringfoss in Eidfjord): ruime kamers grotendeels met fjordzicht, douche/bad en toilet. Parkeerplaats voor de motoren. Ontbijt in buffetvorm, ’s avonds dinerbuffet met keuze uit diverse vlees en visgerechten of 3-gangendiner met menukeuze. Hotels deels uitgerust met sauna, solarium, binnen- en buitenzwembad, wellness, etc. Parkeerplaats voor de motoren.
Stopoverhotel bij Flensburg: gezellig familiehotel met een uitstekende service. kamers met douche/bad en toilet, TV. De overnachtingen zijn gebaseerd op basis van logies & ontbijt. Ontbijt is in buffetvorm. Dineren kun je in het á la carte restaurant. Eigen parkeerterrein, waar je de auto met trailer gedurende de reis gratis kunt parkeren.

Prijzen & Boeken

Prijzen 2022
prijzen per persoon
2PK 2PRSM2PK 1PRSM1PK 1PRSM
Vertrek van 15-05 t/m 10-06 en 09-08 t/m 20-09 € 1950,- € 2015,- € 2490,-****
Vertrek van 11-06 t/m 08-08 € 2065,- € 2175,- € 2625,-****
       
Toeslagen per persoon:       
Bij vertrek op WO, DO, VR, ZA en ZO van 11-06 t/m 08-08 € 120,- € 165,- € 170,-
       
Stopover:       
Stopover heenreis regio Flensburg***** € 77,- € 77,- € 100,-
Stopover thuisreis regio Hamburg***** € 55,- € 55,- € 70,-
2 x Diner tijdens overtocht met Fjordline (heen- en thuisreis) € 80,- € 80,- € 80,-
Bewaakt (videobewaking) parkeren van auto & trailer in Hirthals gedurende de reis: € 95,-
 
VASTE KLANTENKORTING:      
  afgelopen 3 jaar 2 reizen geboekt? - € 20,- - € 20,- - € 20,-
  afgelopen 3 jaar 3 reizen geboekt? - € 25,- - € 25,- - € 25,-
  afgelopen 3 jaar 4 reizen of meer geboekt? - € 30,- - € 30,- - € 30,-
 
Bijdrage Garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon
BOEK deze reis

Prijswijzigingen voorbehouden. Vaste klantenkorting geldt niet in combinatie met andere kortingen en alleen bij boekingen tot 12 weken voor reisaanvang.
* 2 personen op de motor, in een 2-persoonskamer
** 1 persoon op de motor, in een gedeelde 2-persoonskamer
*** 1 persoon op de motor, in een 1-persoonskamer
**** de prijs voor de 1-persoonskamer kan aanzienlijk omlaag indien het geen probleem is, om tijdens de overtocht met Fjordline een hut te delen met andere deelnemers van dezelfde reis. Neem hiervoor gerust contact met ons op
***** stopover op basis van logies en ontbijt,

HET CORONAVIRUS IN 2022: FINANCIËLE ZEKERHEID & OP REIS

alp tou gr 2 alp tou gr 4 alp tou gr 6

Indien we, vanwege Corona, jouw reis moeten annuleren, ontvang je (zolang de tourinfo niet is verzonden) de volledige reissom terug. Zie hiervoor artikel 9.2. van de reisvoorwaarden:

9.2. Annulering m.b.t. COVID-19:
Bij een annulering van een reis of boeking door THAT ten gevolge van COVID-19, gelden de volgende regels:
- Indien annulering van de gehele reis vóór het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt de volledige (aan)betaling verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO door THAT teruggeboekt.
- Indien annulering van de gehele reis vanaf het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt 70% van de reissom verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO teruggeboekt, mits de klant niet kiest voor het omboeken van deze reis.
- Aan omboeking door THAT van dezelfde reis naar een later tijdstip zijn geen kosten verbonden.
Bovendien is het goed te weten dat, bij financieel onvermogen onzerzijds, jouw (aan)betaling niet in gevaar komt. THAT Motortours is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO...., dat ervoor zorg draagt dat je je geld terug krijgt. 

VACCINEREN EN/OF NEGATIEVE PCR-Test:
Indien er voor het reizen naar een betreffende land/landen een vaccinatie (voor het Covid-19 virus) of een negatieve coronatest (PCR-test) vereist zijn, dan dien je hier zelf zorg voor te dragen. De kosten van een Coronatest draag jezelf.
Wanneer het niet mogelijk is om tijdig gevaccineerd te zijn voor aanvang van de reis en jij hierdoor de reis niet kunt maken, geldt artikel 9.2. van de reisvoorwaarden: "9.2. Annulering m.b.t. COVID-19" >>> lees meer...
Wanneer je wel gevaccineerd kan zijn op het moment van je geplande reis, maar dit om andere redenen niet gedaan hebt, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden zoals beschreven onder ‘’9.1 Annulering door deelnemer’’ van de reisvoorwaarden.