Reisduur minimaal 8
Reisduur maximaal 8
Afkoop eigen risico Nee
Navigatie meehuren Nee
Reisnaam STEIERMARK ALPE CARNIA SLOVENIA
Reistype Individuele reis
Voorovernachting Ja
Naovernachting Ja
Eenpersoonskamer Ja
Tweepersoonskamer Ja
2 persoons gescheiden bedden Nee
Driepersoonskamer Ja
3 persoons gescheiden bedden Nee
Huurmotoren Nee
Motortransport Nee
Bootovertocht Nee
Slaaptrein Ja

"Beam me up Scotty..." - een reis door de tijd Print Friendly, PDF & Email

Motorreis STEIERMARK ALPE CARNIA SLOVENIA (A,I,SL) / 8 dagen

Vier landen in het verenigde Europa staan op de planning van deze tour. Vier totaal verschillende landen, zoals je zult merken tijdens de tourdagen. We gaan op zoek naar het beste van het beste op motorgebied aan  weerszijden van de 4 landsgrenzen. Het zijn vooral onbekende paswegen, geheimzinnige en afgelegen bergdalen tussen ruige granietmassieven, natuurparken, de dorpjes waar de tijd 50 jaar heeft stilgestaan, die zo typerend zijn voor deze alomvattende motorreis. Beboste hellingen met stuurwegen die je nergens anders dan hier vindt, heerlijke cappuccino, en gedroogde ham - dat is Friuli. Wildstromende rivieren met turquois blauw water in Nationalparks waar beren huizen - dat is Slovenië. Geweldige vergezichten en oneindig slingerende wegen met links en rechts een bergdorpje- dat is typisch Stiermarken. In de Steiermark zullen we tijdens de tour ook nog een nachtje slapen.

Boek deze reis

VRIJBLIJVENDE AANVRAAG

Vraag de brochure aan

Tourinfo

Tourinformatie

Boekbare periode: 30-05-'22  t/m 01-10-'22.
Afstand Utrecht/Brussel – Hermagor: 1135 km. Afstand Utrecht/Brussel - Ulm: 700 km.
Dagetappes: 210-350 km.
Wegen:  verhard, veel haarspeldbochten overwegend goede asfaltkwaliteit, maar ook afgewisseld met deels slechte trajecten (o.a. in Slovenië). Route in  Slovenië voert over een eenvoudige onverharde weg, die ook voor toermotoren goed te berijden is.
Klimaat: in Friuli aangenaam tot warm. In het hooggebergte kan het afhankelijk van de hoogte en weersomstandigheden sterk afkoelen.

Inclusief

7 overnachtingen op basis van halfpension (waarvan 1 overnachting in de Steiermark zal zijn).
GPS-tracks (Garmin/TomTom). Toeristische aanrijroute vanuit Nederland.
Tourboekje met uitgebreide info over de ins and outs over de reis.
TPT: THAT Motortours Personal Tourguide >>> lees meer...
Gebruik van bergwandelschoenen, rugzak, drinkfles en wandelstokken, voor het geval je een dagje een bergwandeltocht (evt. onder begeleiding) zou willen maken.
Gratis gebruik van 4 kabelbanen rondom het hotel, 1 dag gratis gebruik van een E-Mountainbike.

Optioneel

Stopover voor de heen- / thuisreis in de buurt van Ulm (Zuid-Duitsland). Voor prijzen zie prijzentabel.

Highlights

2-daagse excursie naar de Steiermark (Stiermarken), veel kleine onbekende bergwegen zoals: Sauris, Vrsicpas en Sella Carniza, Venzone.

tourprofiel2

Programma & Accommodatie

Programma

Dag 1 Heenreis naar Naßfeld (inclusief toeristische aanrijroute). Optioneel: stopover in Mühlhausen im Täle (A8 halverwege Stuttgart en Ulm)
Dag 2 Tourdag Alpe Carnia - Sauris
Dag 3 Vanuit Nassfeld via de meest onbekende/afwisselende pas- en bergwegen naar Eibiswald in de Steiermark. Overnachten in een gezellig Steiermarks hotel
Dag 4 Vanuit Eibiswald via een andere route over minstens zo mooie pas- en bergwegen weer retour naar Nassfeld
Dag 5 Tourdag Slovenië
Dag 6 Tourdag Drei Zinnen - Dolomieten
Dag 7 Tourdag Vrsicpas - Passo di Monte Croce
Dag 8 Thuisreis (optioneel: stopover in Mühlhausen im Täle)

 

Accommodatie

foto hotel i kfs 1 foto hotel i kfs 2 foto hotel i kfs 4  


Het hotel**** is gelegen op een landschappelijk unieke locatie, bovenop de Naßfeldpass. Ruime kamers met douche/bad, wc, en tv, grotendeels met balkon, WIFI. Ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gangendiner met menukeuze uit 4 menu’s. Sauna, solarium en fitnessruimte. Garage / parkeerplaats, wasplaats, gereedschap, poetsmiddelen, kettingspray voor de motorfiets. Groot zonneterras met uitzicht over de Jülische Alpen. Het hotel heeft een aantal eenvoudige kamers, die niet voldoen aan de viersterren standaard. Deze kamers kunnen als éénpersoonskamers geboekt worden. Dan vervalt de toeslag voor de 1-persoonskamer en gelden de prijzen voor de 2-persoonskamer. Gebruik van bergwandelschoenen, rugzak, drinkfles en wandelstokken, voor het geval je een dagje een bergwandeltocht (evt. onder begeleiding) zou willen maken. Gratis gebruik van 4 kabelbanen rondom het hotel, 1 dag gratis gebruik van een E-Mountainbike.
Op dag 3 van deze reis overnacht je één keer in een middenklasse hotel in Eibiswald (Stiermarken). Je neemt voor die ene nacht alleen toilet- en slaapspullen mee. De rest van de bagage laat je achter op je kamer in het basishotel.

Stopoverhotel: 

hotels stopover 01 001 hotels stopover 01 002 hotels stopover 01 003

Middenklasse hotel in de buurt van Ulm (Zuid-Duitsland), kamers met douche/bad, toilet, tv, gratis WIFI, uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangendiner met menukeuze. Parkeerplaats voor de motoren. Van hieruit voert een toeristische route je naar het hotel in Karinthië.

Prijzen & Boeken

Prijzen 2022
prijzen per persoon
2PK 2PRSM2PK 1PRSM1PK 1PRSM
Kamertype luxe € 920,- € 920,- € 1055,-
Kamertype basic (zie hotelinfo) NVT NVT € 875,-
Stopover in de regio Ulm € 85,- € 85,- € 105,-
       
VASTE KLANTENKORTING:      
 afgelopen 3 jaar 2 reizen geboekt? - € 15,- - € 15,- - € 15,--
 afgelopen 3 jaar 3 reizen geboekt? - € 20,- - € 20,- - € 20,-
 afgelopen 3 jaar 4 reizen of meer geboekt? - € 25,- - € 25,- - € 25,-
Bijdrage Garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon
BOEK deze reis

Prijswijzigingen voorbehouden. Vaste klantenkorting geldt alleen bij boekingen tot 12 weken voor reisaanvang en niet geldig in combinatie met vroegboekkorting.
*     2 personen op de motor, in een 2-persoonskamer
**    1 persoon op de motor, in een gedeelde 2-persoonskamer
***  1 persoon op de motor, in een 1-persoonskamer

HET CORONAVIRUS IN 2022: FINANCIËLE ZEKERHEID & OP REIS

alp tou gr 2 alp tou gr 4 alp tou gr 6

Indien we, vanwege Corona, jouw reis moeten annuleren, ontvang je (zolang de tourinfo niet is verzonden) de volledige reissom terug. Zie hiervoor artikel 9.2. van de reisvoorwaarden:

9.2. Annulering m.b.t. COVID-19:
Bij een annulering van een reis of boeking door THAT ten gevolge van COVID-19, gelden de volgende regels:
- Indien annulering van de gehele reis vóór het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt de volledige (aan)betaling verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO door THAT teruggeboekt.
- Indien annulering van de gehele reis vanaf het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt 70% van de reissom verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO teruggeboekt, mits de klant niet kiest voor het omboeken van deze reis.
- Aan omboeking door THAT van dezelfde reis naar een later tijdstip zijn geen kosten verbonden.
Bovendien is het goed te weten dat, bij financieel onvermogen onzerzijds, jouw (aan)betaling niet in gevaar komt. THAT Motortours is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO...., dat ervoor zorg draagt dat je je geld terug krijgt. 

VACCINEREN EN/OF NEGATIEVE PCR-Test:
Indien er voor het reizen naar een betreffende land/landen een vaccinatie (voor het Covid-19 virus) of een negatieve coronatest (PCR-test) vereist zijn, dan dien je hier zelf zorg voor te dragen. De kosten van een Coronatest draag jezelf.
Wanneer het niet mogelijk is om tijdig gevaccineerd te zijn voor aanvang van de reis en jij hierdoor de reis niet kunt maken, geldt artikel 9.2. van de reisvoorwaarden: "9.2. Annulering m.b.t. COVID-19" >>> lees meer...
Wanneer je wel gevaccineerd kan zijn op het moment van je geplande reis, maar dit om andere redenen niet gedaan hebt, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden zoals beschreven onder ‘’9.1 Annulering door deelnemer’’ van de reisvoorwaarden.