Reisduur minimaal 7
Reisduur maximaal 7
Afkoop eigen risico Nee
Navigatie meehuren Nee
Reisnaam HIGH ALPINE
Reistype Individuele reis
Voorovernachting Nee
Naovernachting Nee
Eenpersoonskamer Ja
Tweepersoonskamer Ja
2 persoons gescheiden bedden Nee
Driepersoonskamer Ja
3 persoons gescheiden bedden Nee
Huurmotoren Nee
Motortransport Nee
Bootovertocht Nee
Slaaptrein Nee

“Slapen onder een kraakheldere sterrenhemel…” Print Friendly, PDF & Email

Motorreis HIGH ALPINE (D-CH-A-I) / 7 dgn

De Alpen; het Walhalla voor motorrijders. Grootse bergketen met ontelbare bergpassen die op je wachten. Maar voordat je daarboven bent, heb je meestal al een uurtje of wat sturen achter de rug. Wat zou het geweldig zijn om je dag vanaf een berghut te beginnen. Je motor starten en meteen genieten van smalle bergweggetjes en steile bergpassen. THAT motortours maakt ook deze droom waar. De “High Alpine” neemt je mee op een onvergetelijke berghuttentour. Als je vroeg in de morgen na een stevig “Alpenfrühstück” vertrekt, heb je de bergpassen helemaal voor je zelf. Terwijl diep in de dalen het leven langzaam op gang komt, stuur jij met volle teugen over compleet verlaten paswegen. De bergpassen liggen verspreid over 4 Alpenlanden en zullen het nodige van jou en je machine vergen. De nachten echter zijn des te rustgevender, want die breng je hoog boven de boomgrens door. Elke unieke berghut ligt op minimaal 2000m boven zeeniveau. Je slaapt in gezonde berglucht, onder een kraakheldere sterrenhemel. THAT Motortours biedt je met de “High Alpine” de kans om op het hoogste niveau motor te rijden.

Boek deze reis

VRIJBLIJVENDE AANVRAAG

Vraag de brochure aan

Tourinfo

Tourinfo

Beste reisperiode: begin juni t/m midden september. Startdatum op dinsdag niet mogelijk.
Type reis: rondreis met 6 verschillende hotels/berghutten.
Boekingsdatum: minimaal 8 weken voor reisaanvang.
Afstand Utrecht/Brussel - Titisee/Neustadt: 675 km.
Dagetappes: 250-410 km.
Rijervaring: Dit is een Alpentour, dus is een goede voertuigbeheersing in bochten en de vele haarspeldbochten vanzelfsprekend. Het motorrijden en sturen staan centraal tijdens deze tour.
Wegen: bergpassen met een hoge dosis aan haarspeldbochten, vlotte stuurwegen worden afgewisseld met smalle bergweggetjes die slechts een rijstrook breed zijn. Wisselende wegdekkwaliteit.

Inclusief

6 Overnachtingen op basis van halfpension.
GPS-tracks (Garmin/TomTom). Toeristische aanrijroute vanuit Nederland.
Tourboekje met uitgebreide info over de ins and outs over de reis.
TPT: THAT Motortours Personal Tourguide >>>lees meer...

Highlights

Zonsopkomst op 2571m NAP tussen de gletsjers en bergmarmotten.
Overnachten in volledige stilte in berghutten en op unieke locaties hoog boven in de Alpen.
Bij een heldere avond genieten van een immense hoeveelheid sterren aan de hemel.
Ontelbare bergpassen

tourprofiel3

High Alpine

Programma & Accommodatie

Programma
Dag 1 Heenreis naar het eerste hotel in het Zwarte Woud van noord naar zuid naar het eerste hotel in de Hochschwarzwald (inclusief toeristische aanrijroute)
Dag 2 Zwarte Woud – Schweizer Tiefland – Zentral Schweizer Alpen - Sustenpass
Dag 3 Pragel- / Klausenpas – Appenzell – Vorarlberg – Brandnertal
Dag 4 Silvretta Hochalpenstrasse – Tiroler Alpen – Südtiroler Alpen – Dolomieten- Sellajoch
Dag 5 Dolomieten – Friuli – Karnische Alpen -  Grosglockner (A)
Dag 6 Oostenrijkse Alpen – Alpenvorland – Ulm (D)
Dag 7 Individuele thuisreis

 

Accommodaties

High Alpine acco 01 High Alpine acco 02 High Alpine acco 03 High Alpine acco 08


Start en eindlocatie zijn twee "echte hotels" , deels uitgerust met sauna en solarium, wellnessruimte. Garage en parkeerterrein voor de motoren. De kamers zijn voorzien van douche/bad, wc, en tv, uitgebreid ontbijtbuffet, 's avonds 3 gangendiner met menukeuze.
De berghutten in Zwitserland, Oostenrijk en Italië variëren in voorzieningenniveau. In drie van de vier berghutten slaap je op een eigen kamer. In één hut is het mogelijk, dat je de kamer met andere gasten (o.a. bergbeklimmers) deelt. De ene keer heb je een eigen kamer met douche/bad en wc op de kamer, de andere keer is het sanitair op de gang. Het eten varieert van culinaire 4 gangendiners tot een stevig "bergbeklimmersdiner". M.a.w. je slaapt, reist en geniet net als een echte bergbeklimmer, van het ene naar het andere uiterste. Bij de berghutten parkeer je de motor op het parkeerterrein. Twee hutten zijn alleen per kabelbaan bereikbaar. De motor parkeer je op het openbare parkeerterrein bij het dalstation van de kabelbaan.

Prijzen & Boeken

Prijzen 2021
prijzen per persoon
2PK 2PRSM2PK 1PRSM1PK 1PRSM
  € 710,- € 710,- € 800,-
VASTE KLANTENKORTING:      
 afgelopen 3 jaar 2 reizen geboekt? - € 15,- - € 15,- - € 15,-
 afgelopen 3 jaar 3 reizen geboekt? - € 20,- - € 20.- - € 20,-
 afgelopen 3 jaar 4 reizen of meer geboekt? - € 25,- - € 25,- - € 25,-
Bijdrage Garantiefonds GGTO: € 7,50 per persoon
BOEK deze reis

Prijswijzigingen voorbehouden. Vaste klantenkorting geldt niet in combinatie met andere kortingen en alleen bij boekingen tot 12 weken voor reisaanvang.
*      2 personen op de motor, in een 2-persoonskamer
**    1 persoon op de motor, in een gedeelde 2-persoonskamer
***  1 persoon op de motor, in een 1-persoonskamer

Andere reizen in de Alpen

HET CORONAVIRUS IN 2022: FINANCIËLE ZEKERHEID & OP REIS

alp tou gr 2 alp tou gr 4 alp tou gr 6

Indien we, vanwege Corona, jouw reis moeten annuleren, ontvang je (zolang de tourinfo niet is verzonden) de volledige reissom terug. Zie hiervoor artikel 9.2. van de reisvoorwaarden:

9.2. Annulering m.b.t. COVID-19:
Bij een annulering van een reis of boeking door THAT ten gevolge van COVID-19, gelden de volgende regels:
- Indien annulering van de gehele reis vóór het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt de volledige (aan)betaling verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO door THAT teruggeboekt.
- Indien annulering van de gehele reis vanaf het versturen van de reisinformatie met routes, landkaart etc. (tourinfo wordt 4 weken voor aanvang van de reis verzonden) plaatsvindt, wordt 70% van de reissom verminderd met de bijdrage aan het garantiefonds GGTO teruggeboekt, mits de klant niet kiest voor het omboeken van deze reis.
- Aan omboeking door THAT van dezelfde reis naar een later tijdstip zijn geen kosten verbonden.
Bovendien is het goed te weten dat, bij financieel onvermogen onzerzijds, jouw (aan)betaling niet in gevaar komt. THAT Motortours is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO...., dat ervoor zorg draagt dat je je geld terug krijgt. 

VACCINEREN EN/OF NEGATIEVE PCR-Test:
Indien er voor het reizen naar een betreffende land/landen een vaccinatie (voor het Covid-19 virus) of een negatieve coronatest (PCR-test) vereist zijn, dan dien je hier zelf zorg voor te dragen. De kosten van een Coronatest draag jezelf.
Wanneer het niet mogelijk is om tijdig gevaccineerd te zijn voor aanvang van de reis en jij hierdoor de reis niet kunt maken, geldt artikel 9.2. van de reisvoorwaarden: "9.2. Annulering m.b.t. COVID-19" >>> lees meer...
Wanneer je wel gevaccineerd kan zijn op het moment van je geplande reis, maar dit om andere redenen niet gedaan hebt, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden zoals beschreven onder ‘’9.1 Annulering door deelnemer’’ van de reisvoorwaarden.